Tooted
0

Millist lutti valida beebile?

Lapsevanemaks saamine ja olemine on uskumatu teekond. See teekond võib aga olla stressirohke, sest soovime oma lastele alati parimat. Kuid värske lapsevanemana on keeruline teha otsuseid,  millised tooted lapsele kõige paremini sobivad.

Selles artiklist aitame teid beebile lutti valida ja tutvustame BIBS lutte.

Alates sünnist on lastel loomulik imemisrefleks. Laps püüab seda vajadust rahuldada ema rinna, luti, pöidla või muuga. See ei ole mitte ainult lapsele toidu saamisel elutähtis refleks, vaid imemine mõjub lapsele rahustavalt, tuletades talle meelde midagi turvalist ja tuttavat muidu võõras maailmas.

Luti kasutamise eelised :

  • lutt aitab last rahustada ning võib seega aidata beebil paremini uinuda
  • lutt aitab alandada pulssi, vererõhku ja stressitaset
  • lutil on valuvaigistav toime
  • lutt lohutab last ja pakub turvalisust, kui ta ärritub
  • lutil on kaitsev toime imikute äkksurma sündroomi (SIDS)* esinemissageduse vastu.

Erinevad lutid

Kui rääkida luti otstest, siis ei ole ükski suurus ega kuju õige ega vale, sest kõik lapsed on erinevad. Imikutel on erinevad eelistused, erinevad imemistehnikad ja erinev suu anatoomia. Lapsele sobivaima valiku tegemiseks võib osutuda vajalikuks proovida erineva kuju ja suurusega lutte. Samas mõnel beebil pole eelistusi ja nad võivad imeda mistahes kuju, suuruse ja materjaliga lutte.

Ümmargune otsik

Millist lutti valida beebile?

Ümmargune lutiotsik meenutab ema rinnanibu kuju ja suurust ning soodustab samasugust keele asetust ja imemistehnikat nagu imetamise ajal, kuna ümmargune otsik võimaldab keele külgedel tõusta ja otsiku ümber kattuda. Otsik on varustatud ventiiliga, mis laseb õhku välja, see ventilatsioonisüsteem surub otsiku sisemuse oleva õhu läbi klapi välja muutes otsiku niiviisi tasaseks. Ventiil on ka põhjus, miks pärast puhastamist ja steriliseerimist võib lutis olla vett. Kui see juhtub nii olema pigistage otsikut, et liigne vesi välja pressida.

BIBS valikus on kolm erinevat ümmarguse otsaga lutti

Color lutid on BIBS valikus olnud juba üle 40 aasta, lutil on ümmargune kolme õhutusavaga ümbris ja ümmargune käepide. Luti ümbris on disianitud nii, et see kaarduks eemale tundlikust ja õrnast beebi nahast, mis aitab ka vältida niiskuse kogunemist suu ümbruses. Luti otsik on saadaval nii naturaalsest kummist kui lateksist. Valikus leiab erineva suurusega otsikuid.

Boheme lutid on inspireeritud boheemlaslikust stiilist. Oma looduslike elementide ja orgaanilise siluetiga mõjub see värske, loomingulise ja esteetilisena. Luti ümbris on hoolikalt disainitud nii, et see kaarduks eemale tundlikust ja õrnast nahast lapse suu ümber, et vältida niiskuse kogunemist. Boheme lutid on saadaval naturaalsest kummist otsikuga, suurustes 1 ja 2.

De Lux lutid on kaasaegsed ja ajatud, suurendatud esiosaga. Luti ümbris on hoolikalt disainitud nii, et see kaarduks eemale tundlikust ja õrnast nahast lapse suu ümber, et vältida niiskuse kogunemist. De Lux lutid on saadaval nii looduslikust kummist kui ka silikoonist. Suurused 1 ja 2 (looduslik kummilateks) ja Onesize (silikoon).

Sümeetriline otsik

Millist lutti valida beebile?

Sümmeetrilise lameda tilgakujulise otsikuga lutid sobivad imikutele, kes eelistavad lamedat sümmeetrilist rinnanibu. Tilgakujuline otsik soodustab keele asetust ja imemistehnikat, kus keel on tasane ning surub luti tasaselt vastu suulage, mis tähendab, et beebil ei ole vaja nii kõvasti imeda, nagu ümmarguse otsiku puhul, et lutt lameneks suu sees. Nagu teisedki BIBS lutid, on ka selle luti otsik varustatud ventiiliga, mis laseb õhku välja, kui laps otsiku kinni keerab. See ventilatsioonisüsteem surub otsiku sisemuses oleva õhu läbi klapi välja, muutes otsiku niiviisi tasaseks, et kujundada loomulikku kuju.

Sümmeetrilie otsikuga lutte on kahte erinevat sorti

Supreme on eksklusiivne laia ümbriseg lutt, on hoolikalt disainitud ja mõlemal küljel on suured augud, et tagada minimaalne kokkupuude tundliku ja õrna nahaga lapse suu ümbruses, mis tähendab väiksemat võimalust, et süljest koguneb niiskust, mis võib põhjustada lööbeid ja valulikke kohti. Ümbrised on saadaval kahes erinevas suuruses, mis vastavad luti ostikute suurusele. Mida suurem on otsik – seda suurem on ümbris. Luti ostikuid on nii looduslikust kummist kui ka silikoonist. Silikoonotsikul on uuenduslik muster, mis tugevdab materjali. Supreme on saadaval suurustes 1 ja 2.

Color on originaal BIBS lutt ja on olnud turul juba üle 40 aasta. Sellel on ümmargune BIBS-ümbris, millel on kolm õhutusava ja ümmargune graveeritud BIBS-i käepidemerõngas. Luti ümbris on hoolikalt disainitud nii, et see kaarduks eemale tundlikust ja õrnast nahast lapse suu ümber, et vältida niiskuse kogunemist. Ümbris on ühes suuruses, olenemata otsiku suurusest, saadaval naturaalsest kummist erinevad suurused.

Anatoomiline otsik

Millist lutti valida beebile?

Anatoomiline otsik on ülaosast kumer, et sobituda loomulikul viisil lapse suulaega, ja nurga all oleva otsaga, et keelt oleks lihtne asetada. Kumer ülaosa soodustab keele asetust ja imemistehnikat, kus keele küljed otsiku ümber asetsevad, nagu see imetamise ajal toimib. Nurga all olev ots tähendab, et beebil pole vaja nii kõvasti imeda, nagu ümmarguse otsiku puhul, et lutt suus lamedaks läheks. Otsik on varustatud ventiiliga, mis laseb õhku välja, kui laps nibu sulgeb. See ventilatsioonisüsteem surub otsiku sisemuses oleva õhu läbi klapi välja, muutes otsiku niiviisi tasaseks, et kujundada loomulikku kuju pärast lapse suuõõne. Klapp on ka põhjus, miks pärast puhastamist ja steriliseerimist võib otsikus olla vesi. Kui see nii on, pigistage nibu lihtsalt tasaseks, et liigne vesi välja pressida.

Anatoomilise otsikuga lutid on

Couture, mis on spetsiaalselt disainitud liblikaga sarnanema, nii et on lihtne näha, kuhu poole lutt lapse suus pöörama peaks. Luti ümbris on hoolikalt disainitud ja mõlemal küljel on suured augud, et tagada minimaalne kokkupuude tundliku ja õrna nahaga lapse suu ümbruses, mis tähendab väiksemat võimalust, et süljest koguneb niiskust, mis võib põhjustada lööbeid ja valulikke kohti. Ümbris on saadaval kahes erinevas suuruses, mis vastavad otsiku suurusele. Mida suurem on otsik, seda suurem on ümbris, Otsikut on saadaval nii looduslikust kummist kui ka silikoonist.

Color mudel on originaal BIBS lutt ja on olnud turul juba üle 40 aasta. Sellel on ümmargune BIBS-ümbris, millel on kolm õhutusava ja ümmargune graveeritud BIBS-i käepidemerõngas. Ümbris on hoolikalt disainitud nii, et see kaarduks eemale tundlikust ja õrnast nahast lapse suu ümber, et vältida niiskuse kogunemist. Otsik on saadaval naturaalsest kummist ja valikus on erinevad suurused.

Kui siiski pole kindel, millist lutti valida on parimaks lahenduseks Try-it Colletion karp, kus on neli erinevat lutti (Colour, De Lux, Supreme ja Couture), erinevate otsikutega (ümmargused, sümmeetriliselt ja anatoomiliselt) ja erineva materjaliga (Natura Rubber Latex ja Silikoon). BIBS Try-it Collection on hea kingiidee katsikuteks!

Millist lutti valida beebile?

Allikas : Pacifier nipple guide